Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Poate fi exact invers”. Un sfat pentru Biden privind relația cu Rusia

© REUTERS / TOM BRENNERJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales al SUA, Joe Biden, nu ar trebui să repete greșelile fostului lider Barack Obama în relațiile cu Rusia, însă politologii ruși consideră că pentru Biden lucrul acesta va fi mai dificil.

CHUȘINĂU, 17 dec – Sputnik. The New York Times a publicat un apel al fostei asistente a președintelui Donald Trump, ex-director al Casei Albe pentru relațiile cu Europa și Rusia, Fiona Hill. Ea l-a îndemnat pe președintele ales al SUA, Joe Biden, să nu repete greșelile fostului lider american Barack Obama în relațiile cu Moscova.

Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova
Rusia
Putin l-a felicitat pe Biden pentru victoria în alegeri

Hill consideră că Biden ar trebui să adopte o abordare diferită.

"Obama a tratat Rusia cu multă desconsiderare, numind-o putere regională. Ei (administrația Obama – n.red.) nu doreau să se gândească prea mult la Rusia", crede Hill.

De la președinția lui Obama, „lumea s-a schimbat complet”, a menționat ea.

”Ei vor trebui să gândească altfel”, a transmis ea noii administrații americane.

În cadrul unei emisiunii la radio Sputnik, Mihail Neijmakov, analist principal la Agenția pentru Comunicații Politice și Economice (АПЭК), a comentat această declarație.

”Această declarație sugerează că ar trebui să fie luată în considerare influența crescândă a Rusiei, noile sale posibilități datorate activității Federației Ruse în Orientul Mijlociu, operațiunilor din Siria și așa mai departe. Însă noi ținem minte că aceeași Fiona Hill, în timpul activității sale de expert public, a vorbit adesea foarte rece despre Rusia și conducerea acesteia – să ne amintim de acuzația ei de ”inflexibilitate”. Toate acestea arată că, în comunitatea americană de politicieni și experți, pe de o parte, există oameni care recunosc noile posibilități ale Rusiei de a influența situația din lume și din spațiul post-sovietic. Pe de altă parte, acest lucru nu înseamnă că respectivii experți vor cere o politică mai îngăduitoare față de Rusia. Adică, poate fi exact invers –  vor insista asupra unei atitudini dure în raport cu Moscova”, a spus Mihail Neijmakov.

Избранный президент США Джо Байден выступает с речью в честь Дня благодарения в Уилмингтоне - Sputnik Moldova
Și totuși Biden. Ce l-a împiedicat pe Trump să se revanșeze

Prin urmare, potrivit lui, va fi mai dificil pentru Biden, decât pentru Obama, să construiască relațiile cu Moscova.

"Este mai complicat și fiindcă de la plecarea administrației Obama a trecut mult timp, timp în care povara sancțiunilor, acuzațiilor și a obstacolelor în relațiile ruso-americane a devenit mai apăsătoare", a spus Mihail Neijmakov.

În urma rezultatelor votului electoral, anunțate recent, Biden a obținut 306 voturi, pentru victorie fiind necesare 270 necesare victoriei, confirmând astfel ”victoria” anunțată anterior de mass-media în alegerile prezidențiale desfășurate pe 3 noiembrie. Rezultatele alegerilor vor fi confirmate pe 6 ianuarie, iar inaugurarea lui Biden, conform Constituției, ar trebui să aibă loc pe 20 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0