Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vor trebui să respecte moldovenii carantină la intrarea în România? - Decizie

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
În lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat publicată de Comitetului pentru Situații de Urgență din România sunt incluse 37 de state.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit. Printre acestea se regăsește și Moldova. Decizia a fost luată de Comitetului Național pentru Situații de Urgență din România.

Astfel, moldovenii care planifică să meargă în România trebuie să știe că vor trebuie să respecte o perioadă de carantină de 14 zile.

”Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România”, informează Ambasada Republicii Moldova în România.

Potrivit Hotărârii Comisiei, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, inclusiv a celor din Republica Moldova, însă cu o serie de excepții.

Excepție de la regulă fac cei care sunt membri de familie ai cetăţenilor români; persoanele care posedă o viză de lungă şedere sau un permis de şedere; cele care se deplasează în interes profesional, de studii; persoanele în tranzit și alte categorii.

Măsură intră în vigoare din 18 decembrie, ora 14:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0