Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Israel va emite pașaportul de vaccin Covid

© AP Photo / Sebastian ScheinerПлакат с изображением премьер-министра Беньямина Нетаньяху в маске в Израиле
Плакат с изображением премьер-министра Беньямина Нетаньяху в маске в Израиле  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul israelian a confirmat că va emite pașaportul de vaccin Covid care va permite accesul în locuri ”restricționate altor persoane”.

BRUXELLES, 17 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Israelul a confirmat că va emite o identificare oficială a celor care au primit vaccinul Covid, care va fi folosit pentru a asigura anumite privilegii ce vor rămâne inaccesibile celor care nu se vaccinează, arată RT.

Ministrul Sănătății Yuli Edelstein a spus ieri că planul de a crea un pașaport ”verde” pentru Covid 19 va fi implementat în curând, de îndată ce începe vaccinarea în masă a populației.

”La două săptămâni după a doua injecție, o persoană care a fost vaccinată va primi un pașaport verde”, a explicat el, adăugând că documentul va ”elibera oamenii din izolare” și va ”permite oamenilor să intre în locuri care vor fi încă interzise celeilalte populații”.

Ministrul a recunoscut că crearea unei noi forme de identificare a fost ”o operațiune logistică dificilă” și că Guvernul încă trebuie să decidă cum vor funcționa noile pașapoarte.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Adevăratul „naționalism vaccinal” din Israel și Ungaria

Săptămâna trecută, premierul Benjamin Netanyahu a spus că i-a instruit pe oficialii din sănătate să dezvolte un plan de pașaport ”prin care oricine primește vaccinul să poată să arate un card sau o aplicație care să-i permită să intre la evenimente sau în mall-uri, și să aibă parte de facilități și alte genuri de servicii”.

Premierul a spus că programul are scopul de a ”încuraja vaccinarea”.

Israel a impus deja două carantine naționale de la începutul pandemiei, din martie, și continuă să impună anumite restricții al căror scop este să oprească răspândirea virusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0