Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât ne va costa masa de sărbătoare în acest an

Abonare
Sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai așteptate. Este perioada în care gospodinele preferă să-și bucure membrii familiei cu delicii culinare. Echipa Sputnik Moldova a pregătit un mic meniu și a prezentat prețurile aproximative pentru prepararea bucatelor.

Astfel, o masă de sărbătoare pentru patru o familie din patru membri ar ajunge să coste în jur de 1 500 de lei, în funcție de meniul și produsele alese. Ca în fiecare an, de pe mesele unor gospodine nu va lipsi tradiționala salată „Olivier”, dar și salata cu hering de Revelion.

Cunoaștem foarte bine că de pe masa de sărbătoare nu lipsește sticla cu vin spumant pentru că fiecare vrea să ciocnească o cupă de vin spumant la trecerea dintre ani. Așa că pe rafturile din magazine găsim un sortiment larg de băuturi alcoolice pentru orice gust și buzunar. În mediu, o sticlă de vin spumant ajunge să coste 60 de lei. 

Salamurile și cașcavalurile la fel sunt prezente pe masa de sărbătoare. Prețurile pentru aceste produse variază în funcție de tip și producător. Gospodinele mai obișnuiesc să pună pe masă macrou sărat sau afumat, garnisit cu măsline. Pentru aceste produse vom scoate din buzunare în jur de 80 de lei pentru un kilogram de macrou și în medie 30 de lei pentru 500 de grame de măsline. 

Bucătar - Sputnik Moldova
Societate
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Ne-am obișnuit deja cu salata „Olivier”, care se regăsește practic pe orice masă de sărbătoare, mai ales de Revelion. Această salată ar ajunge să ne coste în jur de 150 de lei, ținând cont că pentru ea este nevoie de parizer, cartofi, morcov, mazăre, castraveți murați, ceapă și maioneză. 

Încă o salată tradițională de Revelion este cea cu hering sau cum i se mai spune în popor „suba”. Cam în jur de 80 de lei ar ajunge să ne coste acest deliciu. Pentru salată este nevoie de hering sărat, cartofi, morcov, sfeclă, ceapă, maioneză și ouă.

Cei care doresc mai multă carne, pot opta pentru șnițel sau steak. Pentru un kilogram de piept de pui ar urma să scoatem din buzunare în jur de 65 de lei. Carnea de porc este ceva mai scumpă și ajunge la 75 de lei kilogramul. 

Gospodinele preferă în calitate de bucate calde să pună pe masă sarmale. Pentru un ceaun ar trebui în medie 100 de lei. 

Piftia sau răcitura cum i se mai spune în popor este și ea de nelipsit de pe mesele de sărbătoare. Aici gospodinele pot alege din ce fel de carne să o pregătească. Dacă se optează pentru piftia din cocoș de casă, atunci prețul ar fi în jur de 150 de lei.

Mandarinele și bomboanele de ciocolată sunt cele care dau tonul sărbătorilor de iarnă, așa că sunt și ele nelipsite. Prețul pentru un kilogram de mandarine ajunge în medie la 20 de lei, iar pentru un kilogram de ciocolate putem plăti în jur de 120 de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0