Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Excepție de la regulă pentru învestirea Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă în condițiile stării de urgență întrunirile cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane sunt interzise, CNESP a decis că la ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu se va face excepție de la această regulă.

CHUȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis în privința măsurilor de siguranță epidemică ce vor trebui respectate în cadrul ceremoniei de învestitură a președintelui ales Maia Sandu.

Potrivit hotărârii CNESP, ceremonia, planificată pentru data de 24 decembrie 2020, va dura cel mult 2 ore, iar numărul participanților nu va depăși 250 de persoane.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon spune cine va participa la inaugurarea în funcție a Maiei Sandu

Comisia a dispus ca organizatorii ceremoniei să întocmească lista de evidență epidemiologică a participanților la eveniment după modelul stabilit și să o prezinte organelor abilitate. De asemenea, vor asigura termometria fiecărui participant la ceremonie la intrare în clădire.

Persoanele cu temperatura corpului mai mare de 37,5 grade Celsius nu vor fi admise în incinta Palatului Republicii.

Toți participanții la ceremonia de inaugurare vor trebui să poarte corect măștile de protecție și să respecte distanța fizică de 1,5 metri. Scaunele sau fotoliile vor fi amplasate în sala festivă la o distanță de 1,5 metri în față, spate și lateral.

Cu 3 ore înainte de începerea ceremoniei va trebui asigurată dezinfecția tuturor încăperilor, inclusiv a sălii festive, a holurilor sau grupurilor sanitare.

Anterior,  CNESP a stabilit limita de 50 persoane pentru evenimente cu caracter unic pe perioada stării de urgență în sănătate publică, valabilă în intervalul 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Hotărârea Comisiei a fost luată în urma unui demers în acest sens al reprezentanților partidului politic ”PAS”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0