Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată când va avea loc finalizarea testelor post-înregistrare ale vaccinului Sputnik V

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaФлакон с вакциной от коронавируса "Гам-Ковид-Вак"
Флакон с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак  - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului Gamalei din Rusia, Alexander Gintsburg, a declarat pentru jurnaliști care ar putea fi termenele de anunțare a rezultatelor evaluării eficacității primului vaccin din lume împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Conform protocolului, testele post-înregistrare ale vaccinului ”Sputnik V” vor fi finalizate în luna mai, dar rezultatele privind eficacitatea ar putea fi încă din ianuarie.

Despre aceasta a relatat pentru RIA Novosti directorul centrului Gamalei, Aleksandr Gintsburg.

„Dacă e să fie în conformitate cu protocolul, atunci în luna mai, deoarece șase luni de observare ar trebui să urmeze după ce ultimul voluntar este vaccinat. Și dacă vă uitați la aceste rezultate în conformitate cu raportul pe care îl vom prezenta după ce vom trage linia de vaccinare, fără perioada de observare de șase luni, atunci ar putea fi chiar luna ianuarie", a spus Gintsburg.

Luni a devenit cunoscut faptul că vaccinul ”Sputnik V” demonstrează o eficiență de peste 90%. Specialiști din cadrul Centrului Gamalei au spus că aceste cifre ar putea crește.

În luna august, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. Acesta a fost numit „Sputnik V”. Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și verificată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa efectelor adverse pe termen lung.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0