Expert: Care va fi cursul de schimb al dolarului în 2021

© Pixabay / frycyk01Доллар
Доллар - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșitul acestui an, dolarul demonstrează o poziție mai slabă în cotații. Expertul rus Diana Stepanova a analizat dacă moneda americană va continua să scadă în 2021.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. La această etapă, scăderea ratei dolarului față de principalele monede mondiale la nivel internațional se resimte deja, În anul viitor, potrivit experților, moneda americană ar putea pierde încă 20 la sută din valoare. Despre aceasta a vorbit, în studioul Sputnik Moldova, Diana Stepanova, candidat în științe economice, docent al catedrei de finanțe și prețuri al universității „G.V. Plehanov”.

© Photo : СтудИзбаDiana Stepanova
Expert: Care va fi cursul de schimb al dolarului în 2021 - Sputnik Moldova
Diana Stepanova

„Nu m-aș conduce de asemenea previziuni globale. Într-adevăr, pot exista fluctuații pe termen scurt ale cursului de schimb al dolarului. Dar 20% cărui fapt se pot datora? O prognoză pe termen lung referitoare la stabilizarea prețurilor petrolului încă nu există, un scenariu optimist privind creșterea prețurilor la hidrocarburi, de asemenea, este destul de improbabil”, a spus interlocutoarea.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Câți moldoveni au salarii mai mici decât media pe țară

Potrivit expertului, o scădere prelungită a ratei de schimb a monedei americane nu este foarte posibilă, deoarece, după toate probabilitățile, situația geopolitică din Statele Unite se va stabiliza deja în ianuarie 2021. Știrile despre răspândirea vaccinului împotriva coronavirusului și schimbările pozitive ulterioare în economiile țărilor lumii sunt deja cunoscute. În special, după criza economică provocată de pandemia COVID-19, chiar și în Moldova, care este una dintre cele mai sărace țări din Europa, Ministerul Economiei prezice creșterea PIB-ului pentru anul 2021 cu 4,4%.

„Acum asistăm la o depreciere temporară a dolarului. Este, de asemenea, dificil să fie prevăzută consolidarea principalelor valute de referință față de dolar. Pe termen mediu, în 2021, este puțin probabil să observăm o redresare economică dinamică în țările europene”, a spus Stepanova.

De asemenea, interlocutoarea a pus la îndoială posibilitatea unei creșteri bruște a cursului euro în 2021. Potrivit ei, chiar dacă va crește valoarea acestei valute, atunci creșterea va fi nesemnificativă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0