Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video - Agricultorii au reluat protestele în Capitală

© Sputnik / Anatolii KiriakСельхозтехника у въезда в Кишинев 09.12.2020
Сельхозтехника у въезда в Кишинев 09.12.2020 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Chiar dacă ieri membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat, cel puțin parțial, un șir de amendamente care ar veni în întâmpinarea doleanțelor agricultorilor, aceștia nu sunt mulțumiți și e astăzi reiau protestul activ în Piața Marii Adunări Naționale.  

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Agricultorii nu sunt mulțumiți de rezultatele ședinței Cabinetului de Miniștri de ieri, chiar dacă Guvernul este gata să amâne introducerea cotei TVA de 12% pentru producția agricolă.

Așa cum au promis anterior, agricultorii au ieșit astăzi să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale.

Serghei Stefanco, un producător agricol din raionul Căușeni, a declarat pentru Sputnik Moldova că, după ședința de Guvern, fermierii nu pot să facă altceva decât să iasă la proteste pentru că problemele lor nu au fost rezolvate.

Fermierul a precizat că protestul va fi unul de amploare. Unii agricultori din nordul țării deja au pornit spre Chișinău cu tractoarele. De asemenea, vor veni la Manifestații și fermieri din Căușeni, Hâncești, Leova, Cimișlia și alte regiuni ale țării.

Principala solicitare aagricultorilor este să nu fie majorată cota TVA de la 8% la 12%, așa cum prevede proiectul legii politicii bugetar-fiscale și vamale, și ca statul să le ofere sprijin celor care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, fiind vorba de grupa a doua de cereale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0