Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon l-a felicitat pe Joe Biden

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a discutat cu președintele Italiei Sergio Mattarella
Igor Dodon a discutat cu președintele Italiei Sergio Mattarella - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon l-a felicitat pe noul președinte american, Joseph Biden, cu prilejul alegerii sale în funcție. În mesaj, Igor Dodon reafirmă interesul Moldovei pentru aprofundarea relațiilor cu SUA, „bazate pe potențialul sporit al Dialogului Strategic”.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat astăzi un mesaj de felicitare noului președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), Joseph Biden.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Transferul funcției de președinte: Maia Sandu va purta un diamant

„În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, am onoarea să îi adresez sincere și cordiale felicitări domnului Joseph Biden cu ocazia alegerii dumnealui în înalta funcție de Președinte al Statelor Unite ale Americii”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Președintele a spus că folosește acest prilej „pentru a reafirma interesul țării mele în aprofundarea relațiilor tradiționale de prietenie și cooperare bilaterală, bazate pe potențialul sporit al Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii”.

Menționăm că, pe 24 decembrie, la Chișinău urmează să fie organizată învestirea în funcția de președinte al Moldovei a Maiei Sandu, care a câștigat alegerile din noiembrie.

Ceremonia va fi transmisă live, dar din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentul va fi mai modest decât alte ceremonii de învestire a șefilor de stat.   

Mandatul lui Igor Dodon expiră pe 23 decembrie.

Curtea Constituțională a confirmat pe 10 decembrie rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0