Euro urcă și dolarul coboară: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Mihail KutuzovEuro, dolari
Euro, dolari - Sputnik Moldova
Abonare
A doua zi consecutiv, leul se apreciază doar în raport cu dolarul american, care s-a ieftinit cu 2 bani astăzi. Euro s-a scumpit cu 45 bani. Hrivna ucraineană se apropie de prețul de 62 de bani la cursul oficial. Și rubla rusească are un trend ascendent de ceva vreme.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru marți, 15 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,26 lei, un euro – cu 20,98 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61,97 de bani, un leu românesc – cu 4,31 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,65.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 15 decembrie
Euro urcă și dolarul coboară: Cursul valutar BNM - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 15 decembrie

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Pe 30 noiembrie, rezervele valutare ale BNM au atins un nou nivel-record, de 3 miliarde 674 de milioane 820 de mii de dolari americani (3,674,820.33 milioane de dolari SUA). 

În luna noiembrie 2020, rata anuală a inflației a constituit 0,93 la sută, potrivit BNM.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a anunțat la un briefing din 9 decembrie că pe final de decembrie 2020 ne putem alege cu o inflație apropiată de „zero”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0