Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circulația în centrul Capitalei a fost reluată: Ce vor face protestatarii

© Sputnik / OsmatescoПротест аграриев в Кишиневе
Протест аграриев в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Circulația transportului prin Piața Marii Adunări Naționale a fost blocată pentru scurt timp de către agricultorii protestatari.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Centrul Capitalei a fost blocat în jur de 10-15 minute. Agricultorii protestatari au oprit circulația prin principala piață a Chișinăului cu ajutorul tractoarelor, iar ulterior au readus tehnica în preajma clădirii Guvernului. Astfel, protestul de astăzi s-a încheiat, însă oamenii au fost îndemnați să vină joi, la ora 11:00, in fata Parlamentului. Organizatorii au menționat că dispun de autorizație de la Primăria Chișinău pentru această manifestație.

Unul dintre agricultori a menționat că aceasta a fost ultima picătură. ”Data viitoare ne vedem în fața clădirii Parlamentului, menționând că agricultorii sunt gata de acțiuni mai serioase pentru că nu au ce pierde.

Fermierii și-au reluat marți protestele. Ei nu sunt mulțumiți de rezultatele ședinței Cabinetului de Miniștri de ieri, chiar dacă Guvernul este gata să amâne introducerea cotei TVA de 12% pentru producția agricolă.

Principala solicitare a agricultorilor este să nu fie majorată cota TVA de la 8% la 12%, așa cum prevede proiectul legii politicii bugetar-fiscale și vamale, și ca statul să le ofere sprijin celor care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, fiind vorba de grupa a doua de cereale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0