Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost aprobată candidatura noului ambasador în Federaţia Rusă

© Sputnik / Miroslav RotariВладимир Головатюк
Владимир Головатюк  - Sputnik Moldova
Abonare
Numirea unui nou șef al misiunii diplomatice a Moldovei în Federația Rusă a fost necesară după retragerea lui Andrei Neguță din cauza scandalului de contrabanda cu steroizi și anabolizanți.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat în ședința sa de astăzi candidatura deputatului PSRM Vladimir Golovatiuc pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

În Parlament, Vladimir Golovatiuc conduce Comisia pentru economie, buget și finanțe.

În conformitate cu art 10 din Legea cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii sunt numiți și revocați de președintele Republicii Moldova la propunerea guvernului. Propunerile pentru numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, în acord cu Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

De ce a fost rechemat Andrei Neguța

Miercurea trecută, membrii Guvernului moldovean au decis să-l retragă pe Andrei Neguța din funcția de ambasador al Moldovei în Rusia, prin cumul şi în Kazahstan, Tadjikistan și Kârgâzstan.

Premierul Ion Chicu a menționat că motivul rechemării ambasadorului este „un act rușinos care a fost dezvăluit acum câteva zile”. Vorbim despre contrabanda cu steroizi anabolizanți cu participarea unei mașini cu diplome atribuite Ambasadei Moldovei în Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0