Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Luptătorul Alexandrin Guțu cucerește bronzul la Cupa Mondială!

Abonare
Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Belgradю În finala mică a categoriei de greutate 77 kg, sportivul de doar 17 ani a dispus cu 6-4 de ucraineanul Yasar Zeinalov.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Alexandrin Guțu, care va face 18 ani pe 21 decembrie, se antrenează de 3 ani la clubul Heracle din Timișoara, acolo unde și studiază la liceu. Elevul lui Roman Zgardan are o carieră impresionantă până acum. În 2018, el a devenit campion mondial printre cadeți și campion olimpic printre tineret.

Alexandrin, care este originar din Ștefan Vodă, a debutat cu o înfrângere la Cupa Mondială. El i-a cedat viitorului finalist, ungurul Zoltan Levai. În recalificări, Guțu a trecut de slovacul Denis Horbath cu 13-3, iar în meciul pentru medalia de bronz a reușit să revină în fața ucraineanului Yasaf Zeinalov.

În finala mică, au mai concurat Artiom Deleanu (55 kg), Valentin Petic (72 kg), dar au cedat algerianului Abdelkarim Fergat, respectiv turcului Cengiz Arslan.

Luni, în finala mică va lupta Mihail Bradu (82 kg), iar Victor Ciobanu (60 kg) va concura în recalificări, împotriva bielorusului Maksim Kazharski.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0