Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a decis: Indemnizație de 16.000 lei pentru unii angajați

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Statul le va plăti indemnizații unice de 16.000 de lei mai multor categorii de bugetari care s-au contaminat cu COVID-19 în 2020. Guvernul va mai aloca 60 de milioane în acest scop.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința sa specială de luni, 14 decembrie, un proiect de lege ce vizează plata, în 2020, a indemnizației unice de 16.000 de lei mai multor categorii de bugetari care s-au contaminat cu COVID-19 pe parcursul anului.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Te va afecta în 2021: Ce a decis astăzi Guvernul

Documentul prevede ca pentru plata respectivei indemnizații Guvernul să aloce încă peste 60 de milioane de lei.

Banii vor fi disponibilizați din Fondul de rezervă și Fondul de intervenție pentru anul 2020.

Proiectul stabilește că indemnizația de 16.000 de lei va fi plătită bugetarilor care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

„Este vorba despre alocarea indemnizației unice de 16.000 pentru aproape 3.750 de persoane angajate în cadrul instituțiilor de stat, în sectorul medical, în poliție, autoritățile publice locale etc, care s-au infectat de acest virus” , a precizat premierul Ion Chicu.

Ministerul Finanțelor a precizat că, din cele peste 60 de milioane de lei, vreo 20 de milioane de lei vor fi repartizați angajaților din sistemul de sănătate, iar alte 8 milioane de lei vor fi plătite angajaților din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care au contractat infecția în timpul serviciului.

Guvernul a prevăzut în aceeași ședință că, în anul 2021, statul le va plăti câte 100 de mii de lei familiilor tuturor lucrătorilor medicali care, începând din 17 martie 2020, au decedat din cauza COVID-19. Această indemnizație, așadar, va fi achitată și retroactiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0