Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Golovatiuc, despre prioritățile în funcția de ambasador al Moldovei în Rusia

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politicianul a făcut declarația după ce Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat candidatura sa pentru confirmarea în calitate de șef al misiunii diplomatice a țării noastre în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 14 dec Sputnik. Activitatea șefului Ambasadei moldovenești în Rusia trebuie să fiecât mai pragmatică, trebuie adoptată ”o politică a relațiilor normale”. Declarația a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către candidatul la funcția de ambasador al Moldovei în Federația Rusă Vladimir Golovatiuc.

Potrivit acestuia, pentru a putea contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-ruse, poziția misiunii diplomatice a Republicii Moldova trebuie să fie argumentată și să conțină mai puține etichetări.

”Trebuie să-ți definești clar prioritățile, să definești interesele țării. Politica trebuie să fie cât mai  pragmatică. Nici un fel de salturi la dreapta sau la stânga”, consideră Golovatiuc.

El își vede sarcina de ambasador al Moldovei în Rusia în protejarea intereselor cetățenilor moldoveni și a afacerilor moldovenești.

Владимир Головатюк - Sputnik Moldova
Biografia lui Vladimir Golovatiuc

”Acolo se află cetățenii noștri, emigranții noștri. Trebuie să acordăm prioritate intereselor economice, sociale. Să nu uităm de asta. Să promovăm interesele țării, exportul, să atragem proiecte interesante, investiții. Iar pentru asta trebuie să existe o politică a relațiilor reciproce normale”, a spus candidatul la funcția de ambasador al Moldovei în Federația Rusă.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat în ședința sa din 14 decembrie  candidatura deputatului PSRM Vladimir Golovatiuc pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. El urmează să-l înlocuiască în această funcție pe Andrei Neguța, rechemat de curând.

Decizia finală cu privire la numirea lui Golovatiuc urmează să fie luată de președintele țării.

De ce a fost rechemat Andrei Neguța

Miercurea trecută, membrii Guvernului moldovean au decis să-l retragă pe Andrei Neguța din funcția de ambasador al Moldovei în Rusia, prin cumul şi în Kazahstan, Tadjikistan și Kârgâzstan.

Premierul Ion Chicu a menționat că motivul rechemării ambasadorului este „un act rușinos care a fost dezvăluit acum câteva zile”. Vorbim despre contrabanda cu steroizi anabolizanți cu participarea unei mașini cu diplome atribuite Ambasadei Moldovei în Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0