Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bonus pentru bugetari: Vor primi acum premii pentru 2019

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBancomat și carduri bancare
Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a asigura achitarea premiului anual bugetarilor pentru rezultatele activităţii în anul 2019, Guvernul va redistribui anumite sume de bani și, de asemenea, va disponibiliza fonduri supplimentare.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Peste 145 de milioane de lei vor fi redistribuiți și din acești bani vor fi achitate premiile bugetarilor pentru anul 2019, neplătite anul trecut.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Te va afecta în 2021: Ce a decis astăzi Guvernul

Totodată, pentru plata premiilor sunt prevăzute și resurse financiare suplimentare, pentru 19 autorități publice centrale, în valoare totală de 520 de milioane de lei.

Decizia a fost luată de Guvern, care s-a întrunit astăzi într-o ședință specială. Premierul Ion Chicu a spus că premiul trebuie achitat „așa cum a fost decis prin Hotărâre de Guvern și așa cum trebuie să fie, până la sfârșitul acestui an”. 

Potrivit precizărilor din ședință, Guvernul a aprobat repartizarea și redistribuirea unor alocații prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2020. Suma totală a fondurilor repartizate constituie aproximativ 145,5 milioane de lei.

Din acești bani, se va acorda „premiul anual personalului din unităţile bugetare pentru rezultatele activităţii în anul 2019”.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Câți moldoveni au salarii mai mici decât media pe țară

În acest scop, pentru autoritățile publice centrale vor fi redistribuite 117,1 milioane de lei, iar către bugetele locale vor fi transferate 28,4 milioane de lei.

Sumele respective sunt acoperite din alocațiile prevăzute în Bugetul de stat pentru implementarea sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar.

„Banii sunt necesari pentru achitarea premiului anual pentru rezultatele anului 2019. Este vorba de suma de aproape 520 milioane de lei. În rezultatul verificărilor cu autoritățile publice centrale și locale, s-a identificat că în bugetele acestor autorități este un deficit pentru acest articol de cheltuieli. De aceea, astăzi prin hotărârea respectivă, noi suplimentăm acest buget, astfel încât toate instituțiile bugetare și, inclusiv școlile profesionale, să poată achita premiul anual pentru angajați”, a declarat prim-ministru Ion Chicu.

Guvernul s-a întrunit într-o ședință specială, deoarece era necesar să adopte cât mai repede avizele la proiectele bugetar-fiscale pentru anul viitor, pe care le-a elaborat anterior și le-a prezentat Parlamentului.

Executivul a aprobat în ședință și un proiect de lege ce vizează plata, în 2020, a indemnizației unice de 16.000 de lei mai multor categorii de bugetari care s-au contaminat cu COVID-19 pe parcursul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0