Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

VIDEO: Submarinul „Vladimir Monomakh” a lansat patru rachete „Bulava”

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaС подводного крейсера "Юрий Долгорукий" запустили четыре ракеты "Булава" по полигону Кура
С подводного крейсера Юрий Долгорукий запустили четыре ракеты Булава по полигону Кура - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Submarinul strategic de rachete „Vladimir Monomakh” din Flota Pacificului a lansat o salvă de patru rachete balistice „Bulava” ca parte a activităților de antrenament planificate pentru luptă.

BUCUREȘTI, 13 dec - Sputnik. Submarinul nuclear „Vladimir Monomakh” din Marea Ohotsk lanat ieri patru rachete balistice „Bulava” la locul de antrenament Chizha din regiunea Arhanghelsk, transmite de serviciul de presă al Ministerului Apărării din Rusia.

"Submarinul strategic de rachete Vladimir Monomakh din Flota Pacificului a lansat o salvă de patru rachete balistice Bulava ca parte a activităților de antrenament planificate pentru luptă", se spune într-un comunicat al Ministerul Apărării din Rusia.

Lansarea salvelor a fost efectuată dintr-o poziție scufundată de la Marea Ohotsk la terenul de antrenament Chizha din regiunea Arhanghelsk. Departamentul a precizat că zborul a avut loc ca de obicei.

„Conform datelor confirmate de control obiectiv, focoasele rachetelor au ajuns cu succes într-o anumită zonă a câmpului de luptă Chizha”, se spune în text.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că un submarin nuclear al proiectului Kazan, în etapa finală a testelor de stat, a lovit o țintă din zona de testare Chizha din regiunea Arhanghelsk cu o rachetă de calibru din Marea Albă .

Submarinul strategic cu rachete Vladimir Monomakh este un submarin nuclear de a patra generație. Armamentul său principal este de 16 rachete balistice Bulava care poartă focoase nucleare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0