Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Foto – “Fanaticul scenei”: In memoriam Valentin Gaft

Abonare
A plecat la cele veșnice cunoscutul actor rus Valentin Gaft. El s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Artistul a debutat în lumea cinematografică în anul 1956, în filmul „Убийство на улице Данте".

„La Gaft autoaprecierea într-un mod monstruos. Întotdeauna el este nemulțumit de el însuși. Gaft își tratează profesia cu înfrigurare, fără nici cel mai mic cinism. Cuvintele “Artă”, „Teatru”, „Cinematografia” la el sunt cu majusculă. Pentru Gaft, teatrul este un templu. Este un adevărat fanatic al scenei ”- a remarcat regizorul Eldar Ryazanov.

Valentin Iosifovich Gaft s-a născut la Moscova în familia unui avocat și a unei casnice. În timp ce era încă la școală, a început să participe la spectacole de amatori. Și cu două zile înainte de examenul de la Școala Șiukin, l-am întâlnit pe stradă pe celebrul artist Serghei Stoliarov: l-am rugat să-l asculte cum recită. Stoliarov nu numai că l-a ascultat, dar și i-a dat sfaturi utile.

La Șiukin viitorul artist a trecut doar de prima etapă, dar iată la școala-studio MHAT a susținut totul pe “cinci” și a fost acceptat în atelierul celebrului artist Vasili Toporkov.

În cariera sa Valentin Gaft a avut mai mult de 100 de roluri de film, a lucrat cu regizori precum Eldar Riazanov, Petr Todorovski, Nikita Mihalkov, Vladimir Bortko. Toată lumea îi cunoaște pe eroii filmelor „Garaj”, „Spune un cuvânt de bine despre bietul husar”, „Cerul promis”, „Melodia uitată pentru flaut”, „Maestrul și Margarita”.

Valentin Iosifovici era cunoscut nu numai pentru rolurile sale, ci și pentru poeziile și epigramele sale. De-a lungul trecutului, de multe ori a fost ținta criticilor venite de la colegii săi, însă artistul spunea următoarele: "Epigrama ar trebui să fie ascuțită, cinstită, dar cu o puternică exagerare a unor trăsături umane. Dar mai ales ea poate fi scrisă doar dacă îl vizează pe un om talentat, este un păcat să ridiculizezi o mediocritate ".

Așa va rămâne în memoria noastră - incisiv, onest, talentat și foarte drag. În memoria marelui artist – galeria noastră fotografică.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

© Sputnik / Николай Максимов / Accesați arhiva multimediaO scenă din piesa „Argonauții” după piesa dramaturgului sovietic Yuliu Filippovich Edlis. Producția regizorului Andrei Aleksandrovich Gonciarov. Teatrul Dramatic din Moscova (acum Teatrul de pe Malaya Bronnaya).
Valentin Iosifovici Gaft joacă rolul lui Gogi.
Валентин Иосифович Гафт - Sputnik Moldova
1/10
O scenă din piesa „Argonauții” după piesa dramaturgului sovietic Yuliu Filippovich Edlis. Producția regizorului Andrei Aleksandrovich Gonciarov. Teatrul Dramatic din Moscova (acum Teatrul de pe Malaya Bronnaya).
Valentin Iosifovici Gaft joacă rolul lui Gogi.
© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Accesați arhiva multimediaO scenă din spectacolul lui Serghei Mihalkov „Balalaikin și Ko”, după romanul lui M.E. Saltîkov-Ședrin „Idila modernă”. Valentin Gaft în rolul lui Glumov. Teatrul din Moscova „Sovremennik”.
Валентин Иосифович Гафт - Sputnik Moldova
2/10
O scenă din spectacolul lui Serghei Mihalkov „Balalaikin și Ko”, după romanul lui M.E. Saltîkov-Ședrin „Idila modernă”. Valentin Gaft în rolul lui Glumov. Teatrul din Moscova „Sovremennik”.
© Sputnik / Дмитрий Донской / Accesați arhiva multimediaLa discuții, în teatrul Sovremennik. Regizorul-șef al teatrului Galina Volcek și actori de frunte Igor Kvașa și Valentin Gaft (de la stânga la dreapta).
Валентин Иосифович Гафт - Sputnik Moldova
3/10
La discuții, în teatrul Sovremennik. Regizorul-șef al teatrului Galina Volcek și actori de frunte Igor Kvașa și Valentin Gaft (de la stânga la dreapta).
© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaPreședintele rus, Vladimir Putin, (stânga) i-a decernat Ordinul Meritul Patriei, gradul III, actorului Valentin Gaft în sala Ekaterinsk a Kremlinului.
Валентин Иосифович Гафт - Sputnik Moldova
4/10
Președintele rus, Vladimir Putin, (stânga) i-a decernat Ordinul Meritul Patriei, gradul III, actorului Valentin Gaft în sala Ekaterinsk a Kremlinului.
© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaValentin Gaft, în timpul celei de-a 7-a ediții de înmânare a Premiului Național de Film “Vulturul de Aur”.
Церемония вручения премии Золотой орел прошла в Москве - Sputnik Moldova
5/10
Valentin Gaft, în timpul celei de-a 7-a ediții de înmânare a Premiului Național de Film “Vulturul de Aur”.
© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaActorul Valentin Gaft în timpul avanpremierei la piesa „Visul lui Gaft reluat de Viktiuk” la Teatrul Sovremennik. Piesa care a servit ca bază pentru spectacol a fost scrisă de Valentin Gaft, care a avut rolul de dramaturg pentru prima dată.
Прогон спектакля Сон Гафта, пересказанный Виктюком - Sputnik Moldova
6/10
Actorul Valentin Gaft în timpul avanpremierei la piesa „Visul lui Gaft reluat de Viktiuk” la Teatrul Sovremennik. Piesa care a servit ca bază pentru spectacol a fost scrisă de Valentin Gaft, care a avut rolul de dramaturg pentru prima dată.
© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaValentin Gaft, la seara sa de creație la Teatrul Sovremennik.
Творческий вечер Валентина Гафта в театре Современник - Sputnik Moldova
7/10
Valentin Gaft, la seara sa de creație la Teatrul Sovremennik.
© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaValentin Gaft (dreapta) evoluând într-o compoziție muzicală și poetică cu corul lui Vladimir Minin „Spune-mi, este el diavolul sau Dumnezeu ..?”, în sala de concerte Ceaikovski, Moscova.
Поэтический вечер Валентина Гафта и Хора Владимира Минина - Sputnik Moldova
8/10
Valentin Gaft (dreapta) evoluând într-o compoziție muzicală și poetică cu corul lui Vladimir Minin „Spune-mi, este el diavolul sau Dumnezeu ..?”, în sala de concerte Ceaikovski, Moscova.
© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaValentin Gaft
Прогон спектакля Игра в джин в театре Современник - Sputnik Moldova
9/10
Valentin Gaft
© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaValentin Gaft
Валентин Иосифович Гафт - Sputnik Moldova
10/10
Valentin Gaft
Fluxul de știri
0