Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei

© Sputnik / OsmatescoAnatol Gârbu
Anatol Gârbu  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei. El este cel care a propovăduit în zona Dobrogei de astăzi și a reușit să câștige respectul băștinașilor.
Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei

Una dintre cele mai importante și așteptate sărbători de către creștinii ortodocși care sărbătoresc după calendarul Iulian (de stil vechi) este Sfântul Apostol Andrei, prăznuit pe 13 decembrie. Sfântul Andrei cel Întâi Chemat este cel care a propovăduit Evanghelia pe meleagurile noastre.

Sfântul Apostol Andrei - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Sfântul Apostol Andrei - istorie, tradiții, semnificații
"El s-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe țărmul Lacului Ghenizaret, în nordul Țării Sfinte. Din Sfânta Scriptură aflăm că era fratele lui Simon Petru. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl  lor. Sfântul Andrei este primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci", a povestit pentru Sputnik părintele Anatol Gârbu.

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, creștinii trebuie să meargă la Sfânta Liturghie și să-l Roage pe Sfântul Apostol să mijlocească la Domnul pentru întărirea credințe, spune părintele Anatol Gârbu.

Din interviul audio atașat aflați care este de fapt semnificația acestei sărbători și de ce este considerată una dintre cele mai importante sărbători creștinești.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0