Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cunoscutul actor Valentin Gaft s-a stins din viață la 86 de ani

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaActorul Valentin Gaft
Actorul Valentin Gaft - Sputnik Moldova
Abonare
A plecat la cele veștnice cunoscutul actor rus Valentin Gaft. El s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Artistul a debutat în lumea cinematografică în anul 1956, în filmul „Убийство на улице Данте".

CHIȘINĂU 12 dec - Sputnik. Actorul îndrăgit de numeroase generații s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Potrivit РИА Новости, anunțul a fost făcut de către soția artistuluii, Olga Ostroumova. Ulterior, pe rețelele de socializare au confirmat acest lucru și reprezentanții teatrului „Sovremennik”, unde actorul Valentin Gaft a activat din 1969. 

În vara anului 2019, artistul a suferit un atac vascular cerebral.
Cei care vor dori să-i ia rămas bun de la cunoscutul actor o vor putea face marți, la teatrul din Moscova „Sovremennik”. El va fi înmormântat la cimitirul „Troekurovsky”. 

Valentin Gaft a absolvit Școala de Teatru și Artă din Moscova în anul 1957. Din 1969 și-a început activitatea pe scena teatrului „Sovremennik”. 

Gaft a debutat în cinematografie în anul 1956, în filmul "Убийство на улице Данте", ulterior a început să se filmeze activ și în alte pelicule cum ar fi "Гараж", "Небеса обетованные", "О бедном гусаре замолвите слово...", "Мастер и Маргарита", "Чародеи", "Притяжение", dar și altele.

Ultimul său rol, Valentin Gaft l-a jucat în spectacolul "Пусть существует пространство…", premiera căruia a avut loc la începutul sezonului 2017-2018. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0