Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SUA: Numărul victimelor COVID, comparabil cu al pierderilor în Al II-lea Război Mondial

© Sputnik / Tatiana Stolyarova / Accesați arhiva multimediaГрузовики-рефрижераторы для тел погибших в Нью-Йорке во время режима ЧС
Грузовики-рефрижераторы для тел погибших в Нью-Йорке во время режима ЧС - Sputnik Moldova
Abonare
Presa americană scrie că numărul deceselor provocate de complicații cauzate de coronavirus în țară a depășit pierderile militare ale SUA în cel de-Al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Pierderile militare ale Statelor Unite ale Americii în cel de-Al Doilea Război Mondial sunt mai mici decât numărul celor care au decedat din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus. Acest lucru a fost anunțat de ziarul USA Today, citând date ale Ministerului American al Afacerilor Veteranilor, scrie RIA Novosti.

Пациент скорой помощи в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
Vaccinul oferit de Trump

Potrivit Ministerului, 291.557 de americani au decedat în acțiunile militare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Iar din cauza coronavirusului, potrivit datelor de joi seara prezentate de Universitatea Johns Hopkins, în SUA au decedat 292.141 de persoane.

În plus, miercuri, ca urmare a infectării cu coronavirus, potrivit universității, în SUA au murit 3.124 de persoane. Aceasta este mai mult decât numărul de morți în urma atacul terorist din 11 septembrie 2001 de la New York, care a ucis mai bine de 2,9 mii de oameni, și pierderile SUA în atacul de la Pearl Harbor, din 7 decembrie 1941, când au murit aproximativ 2,4 mii de oameni.

În total, potrivit universității Johns Hopkins, peste 15,6 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite. Peste 5,9 milioane de persoane s-au vindecat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0