Liturghia de Crăciun din Betleem, transmisă online - detalii

© Sputnik / Борис Кауфман / Accesați arhiva multimediaХрам Рождества Христова в Вифлееме
Храм Рождества Христова в Вифлееме - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele palestinian Mahmud Abbas a anunțat că la Liturghia de Crăciun din Betleem va fi săvârșită în acest an fără prezența creștinilor din cauza restricțiilor Covid-19, iar serviciul divin va fi difuzat pe postul Palestina TV la nivel global.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Liturghia de Crăciun din Betleem, la care participă în mod tradițional congregațiile creștine din satul Cisiordania, în acest an se va desfășura fără public din cauza restricțiilor Covid-19, a declarat joi președintele palestinian.

În fiecare an, sute de credincioși participă la slujba de la miezul nopții la Biserica Sfânta Ecaterina de lângă Biserica Nașterii Domnului, construită pe locul unde s-a născut Iisus Hristos.

"Din cauza pandemiei și pentru securitatea tuturor, slujba de la miezul nopții va fi rezervată clericilor, iar serviciul divin va fi difuzat pe postul Palestina TV la nivel global", a spus președintele palestinian Mahmud Abbas.

El a discutat într-un interviu cu oficialii bisericii din Ramallah, sediul Autorității Palestiniene.

Cu câteva zile înainte, AP a impus un nou blocaj în mai multe regiuni din Cisiordania ocupată de Israel și a prelungit starea de asediu în vigoare pe timp de seară și în weekend pe întreg teritoriul pentru a combate creșterea numărului de noi infecții cu coronavirus.

Restricțiile legate de viruși au însemnat că falnicul pom de Crăciun din Betleem a fost aprins pe 5 decembrie, însă fără mulțimile de oameni care participau în mod obișnuit.

Ministerul palestinian al sănătății a înregistrat peste 78.000 de cazuri de Covid-19, inclusiv 740 de decese în Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0