Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu dă numele celui care, potrivit lui, i-a adus pe agricultori în fața Guvernului

© Sputnik / Catalina CerneiAgricultorii au venit cu tractoare în centrul Capitalei
Agricultorii au venit cu tractoare în centrul Capitalei - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu susține că Alexandru Slusari este organizatorul protestelor agricultorilor. Prim-ministrul a menționat acest lucru la finalul ședinței de astăzi a Guvernului. Chicu l-a numit pe Slusari „corsarul sur”.

CHIȘINĂU 9 dec - Sputnik. Ședința de astăzi a Guvernului s-a încheiat cu un discurs al premierului Ion Chicu în care dă de înțeles că Alexandru Slusari s-ar afla în spatele protestului agricultorilor.

Сельхозтехника у въезда в Кишинев 09.12.2020 - Sputnik Moldova
Societate
Video - Agricultorii protestatari, în Piața Marii Adunări Naționale
Prim-ministrul l-a îndemnat pe Slusari să vină cu amendamente la proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală. 

„Rog miniștrii Serghei Pușcuța și Ion Perju, cumva faceți apel la rațiunea corsarului sur care și-a adus acum flota de tractoare în Piața Marii Adunări Naționale. Aceste tractoare sunt procurate pe banii poporului, în mare parte, din subvenții. Și cineva în cel mai iresponsabil mod își bate joc în primul rând de agricultori care au muncit tot anul. Acum îi folosește în scopuri politice. Spuneți-i acestui vicepreședinte de Parlament să vină cu amendamente și vom discuta. Să arate că-i pasă de acești agricultori, dar nu i-a adus în Piață ca să-i sacrifice frigului și pandemiei”, a menționat premierul Ion Chicu. 

Amintim că agricultorii și-au scos tractoarele și au pornit de duminică la Chișinău ca să protesteze împotriva majorării taxei TVA de la 8% la 12%. În această amiază protestatarii au ajuns în centrul Capitalei. Fermierii și-au instalat tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale, fiind supravegheați de poliție. Agricultorii spun că vor sta în fața Guvernului până autoritățile nu le va safisface toate revendicările. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0