Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele în exercițiu Igor Dodon s-a întâlnit cu șeful MAE al Ungariei: Detalii

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и глава МИД Венгрии Петер Сийярто
Президент Молдовы Игорь Додон и глава МИД Венгрии Петер Сийярто - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu i-a oferit ministrului maghiar de Externe Ordinul de Onoare, ca semn de recunoștință pentru contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cooperării dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Ungariei  Péter Szijjártó, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră.

"L-am salutat pe înaltul oaspete în țara noastră, menționând că vizita ministrului Péter Szijjártó, are o importanţă deosebită, constituind un semnal al disponibilității și angajamentului comun de consolidare a relației privilegiate dintre țările noastre", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon i-a exprimat ministrului ungar recunoștința ”pentru ajutorul umanitar valoros acordat țării noastre de Guvernul Ungariei în lupta cu pandemia. În context, am subliniat că apreciem menţinerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţă a Ungariei".

Ungaria, prima țară din UE care a primit vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova
Video
Ungaria, prima țară din UE care a primit vaccinul Sputnik V

"Am declarat că ne bucură evoluţiile pozitive în relaţia noastră bilaterală, precum şi interesul constant al cercurilor de afaceri şi al investitorilor maghiari faţă de Republica Moldova. Am pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale în vederea valorificării potențialului existent. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre", a subliniat Dodon.

De asemenea, el a menționat relația bună stabilită între cele două state la nivel de Parteneriat Strategic, ”ilustrată de o agendă intensă a întrevederilor la nivel înalt, inclusiv de o frecvență deosebită a dialogului politico-diplomatic bilateral din anul curent”.

Pe finalul întrevederii, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea relațiilor de cooperare între Moldova și Ungaria, Dodon i-a înmânat lui Péter Szijjártó înalta distincție de stat – Ordinul de Onoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

 

Fluxul de știri
0