Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum îi tratează pe pacienții din Karabah medicii militari ruși

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În calea restabilirii vieții pașnice în nerecunoscuta Republică Nagorno-Karabah a apărut o altă problemă: în regiune este un deficit grav de lucrători medicali.

Mulți dintre ei au plecat în perioada acțiunilor de luptă și încă nu s-au întors. Trupele ruse de menținere a păcii s-au angajat să rezolve problema asistenței medicale din republică. În regiune a sosit o unitate medicală militară din Rusia pentru a oferi asistență populației locale.

Mulțumim Rusiei: În Karabah se redeschid școlile și spitalele - Sputnik Moldova
Video
Mulțumim Rusiei: În Karabah se redeschid școlile și spitalele - Video

Medicii militari ruși au înființat deja un spital de campanie în Stepanakert, de asemenea, în viitorul apropiat se va deschide încă unul la Martakert. În cazul în care situația epidemică din regiune se va înrăutăți, o parte din spitalele de campanie poate fi transformată într-o secție de boli infecțioase.

De asemenea, medicii militari ruși au organizat echipe medicale mobile multifuncționale care îi ajută pe pacienții din comunitățile îndepărtate. Datorită acestui fapt, specialiștii au examinat deja peste 300 de locuitori din Nagorno-Karabah.

În următoarele săptămâni, forțele ruse de menținere a păcii intenționează să finalizeze reabilitarea a două spitale din Republica Nagorno-Karabah și  abia atunci medicii locali vor putea să revină în regiune. Urmăriți videoclipul nostru pentru mai multe detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0