Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Corupția te poate costa libertatea - mesajul Poliției Republicii Moldova

Abonare
În fiecare an pe 9 decembrie, este marcată Ziua Internațională Anticorupție - iată mesajul campaniei lansate cu acest prilej al Poliției Republicii Moldova.

De Ziua internațională împotriva Corupției, Poliția Republicii Moldova a demarat o campanie de sensibilizare a opiniei publicii în vederea combaterii acestui flagel și a riscurilor implicării în faptele de corupție, precum și modalități de luptă împotriva acestui fenomen. Sloganul campaniei este „NU acceptăm corupția în Poliție!”.

”Corupția te poate costa libertatea! Noi, #Nu acceptăm corupția în Poliție! Trăieşte-ţi viaţa ca un om integru! E atât de simplu!”

Potrivit datelor statistice oficiale, angajații Poliției manifestă o atitudine deschisă față de declararea sau denunțarea actelor de corupție, fiind remarcată o dinamică pozitivă în combaterea acestui fenomen. Din anul 2016 până în prezent au fost inițiate 471 de cauze penale. De asemenea, pe parcursul acestor ani au fost înregistrate 299 de denunțuri.

Ziua Internațională Anticorupție, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 decembrie, a fost inițiată la 31 octombrie 2003 prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0