Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 15 mii de oameni au chemat salvarea în doar 7 zile

© Sputnik / Mihai CarausCOVID
COVID - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul solicitărilor la ambulanță crește de la o săptămână la alta. O mare parte din oameni au nevoie de spitalizare.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Peste 15 mii de oameni au solicitat ambulanța pe parcursul a doar o săptămână. Astfel, în perioada 30 noiembrie – 06 decembrie echipele de asistență medicală urgentă au fost prezente la 15 182 de chemări.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Societate
Medic de pe ambulanță: Mor oamenii în mâinile mele - Foto

Din numărul total de oameni care au apelat la serviciul de medicină urgentă prespitaliceasă, 5 360 au avut nevoie de spitalizare. Dintre aceștia, 616 sunt copii. Cel mai mare număr de solicitări 4 664 de solicitări se referă la urgențele respiratorii.

Echipele de Asistență Medicală Urgentă au deservit 1 871 de solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute.  Aproape 3 mii de oameni cu patologii cardiovasculare au avut nevoie de îngrijiri medicale în această perioadă. Alte 1 744 de persoane prezentau urgențe neurologice, iar peste 900 - urgențe traumatologice.

Totodată, 51 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor de la salvare după ce au fost implicate în accidente rutiere pe drumurile din țară. Dintre acestea, doar zece s-au ales cu răni ușoare, restul 41 de persoane au avut nevoie de spitalizare pentru tratament corespunzător.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0