Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mutație care face coronavirusul ultrarezistent - descoperire

© Public Domain / Flickr / NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2Une cellule infectée par des particules virales du SRAS-CoV-2 (en jaune)
Une cellule infectée par des particules virales du SRAS-CoV-2 (en jaune) - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii de la Centrul de cercetare a cancerului „Fred Hutchinson” au descoperit o mutație a coronavirusului care îl face nedetectabil de către anticorpi.

BUCUREŞTI, 8 dec – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință au identificat o mutație a virusului SARS-CoV-2 care îl face să nu mai poată fi recunoscut de anticorpii de combatere a infecțiilor, relatează Nature, referindu-se la un studiu realizat de centrul „Fred Hutchinson Cancer Research Center” din Seattle.

Создана самая точная 3D-модель коронавируса - Sputnik Moldova
Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

Cercetătorii au analizat toate mutațiile posibile ale virusului capabile să prevină legarea celor trei anticorpi monoclonali creați în laborator și administrați pacienților supuși terapiei specializate.

S-a constatat că anumite mutații afectează domeniul de legare a receptorilor (RBD) utilizat de virus pentru a intra în celule. Unul dintre ei a „ascuns” virusul, care nu a mai putut fi detectat de anticorpi, în timp ce ceilalţi l-au făcut nedetectabil doar de către una dintre cele trei tipuri de celule protectoare.

Cercetătorii subliniază că unele dintre aceste mutații sunt prezente pe scară largă la persoanele cu Covid-19, în timp ce mutația ultrarezistentă a fost detectată în Olanda și Danemarca, potrivit Sputnik France

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0