Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a dezvăluit numele altor patru viitori consilieri

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova
Abonare
Componența viitoarei echipe a președintelui ales este foarte asemănătoare cu ce a Cabinetului de Miniștri condus anterior de Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dezvăluit numele altor patru persoane care îi vor deveni consilieri. Ea a menționat că în momentul de față nu poate să dea și numele altor candidați deoarece negocierile cu aceștia încă nu s-au încheiat. Sandu a făcut precizările în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politica Maiei Sandu ar putea aduce daune ireparabile reglementării transnistrene

Printre viitorii consilieri ai președintelui ales se numără fostul ministru al Educației în Guvernul Sandu Liliana Nicolaescu-Onofrei, ea va fi consilier în domeniul Educației. Expertul economic și alesul local în Consiliul Municipal Chișinău Sergiu Tofilat va fi consilier în domeniul energeticii. Jurnalista Angela Brașoveanu va deveni consilier pentru problemele de cultură, iar Angela Druță va fi responsabilă de legăturile cu diaspora.

Amintim că în cadrul primei sale conferințe de presă după turul doi al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a dezvăluit numele primilor trei consilieri care urmează să facă parte din echipa sa. Este vorba de foștii miniștri ai Sănătății și Justiției în guvernul pe care l-a condus - Ala Nemerenco și, respectiv, Olesea Stamate, dar și fostul ministru al Finanțelor în perioada 2009 – 2013,  Veaceslav Negruță.

Amintim că Guvernul Maia Sandu a exercitat puterea executivă în Republica Moldova între 8 iunie și 14 noiembrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0