Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon spune de ce opoziția parlamentară nu vrea demisia Guvernului Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu Igor Dodon a explicat la un post privat de televiziune de ce oponenții să-i politici se tem de o eventuală demisie a Guvernului Chicu, în pofida declarațiilor făcute recent de Maia Sandu în fața protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale

CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu Igor Dodon spune că, în cazul în care va fi înaintată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, PSRM nu va vota pentru aceasta. Totodată, Dodon afirmă că nici chiar opoziția nu-și dorește demisia acestui guvern, în pofida declarațiilor ultimative ale președintelui ales Maia Sandu, care i-a cerut public demisia premierului Chicu.

”Este foarte stranie poziția oponenților noștri politici. Dacă nu vă place, trebuia înaintată moțiunea de cenzură cu o săptămână în urmă. Ei nu doresc ca să dea jos Guvernul Chicu. Ei vor ca acest guvern să rămână și să-și asume parțial responsabilitatea. Maia Sandu să stea în funcția de președinte și în fiecare zi să facă declarații că uite acolo și acolo se lucrează rău. Iar Guvernul Chicu să țină în spate până în primăvară sau până în vară situația aceasta dificilă care este în țară. Eu cred că acesta este scopul lor. Pentru că ei înțeleg că, în cazul când își asumă responsabilitatea pentru actul de guvernare, nu se nor descurca și au demonstrat-o anul trecut că nu au această capacitate”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Totodată, Igor Dodon consideră că oponenții săi ”se tem” să-și asume responsabilitatea pentru actul de guvernare, iată de ce el crede că deputații nu vor recurge la demiterea Guvernului Chicu.

Amintim că președintele ales, Maia Sandu, a ținut un discurs duminică în fața protestatarilor care au venit în Piața Marii Adunări Naționale. Ea a menționat că țara este cuprinsă de criză în toate domeniile, iar pentru a depăși situația, trebuie organizate urgent alegeri parlamentare anticipate, iar cea mai rapidă cale este ca Guvernul Chicu să demisioneze.

Anterior, premierul Ion Chicu a explicat că Guvernul își va da demisia in corpore în cazul în care majoritatea parlamentară se va destrăma, iar Guvernul său va deveni inutil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0