Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Vasile Bolea despre suspendarea legii privind controlul SIS

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Parlamentare Juridice Numiri și Imunități, deputatul Vasile Bolea, a vorbit pentru Sputnik Moldova despre decizia Curții Constituționale de a suspenda legea prin care Serviciul de Informații și Securitate a fost trecut sub control parlamentar.
Ce spune Vasile Bolea despre suspendarea legii privind controlul SIS.

Prin votul din 3 decembrie, Parlamentul a exclus din competența președintelui țării posibilitatea de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea SIS-lui. Deputații au stabilit că activitatea SIS este supusă controlului parlamentar.

Deputatul Vasile Bolea a declarat pentru Sputnik Moldova că se pregătește pentru a pezenta argumentele, în cadrul ședinței CCM. El este de părere că SIS-ul trebuie să rămână sub control parlamentar.

„Soarta acestei legi o va decide Curtea Constituțională prin hotărârea sa. Dacă a fost suspendată legea, înțeleg că în timpul apropiat magistații o vor dezbate în ședința plenului Curții Constituționale. Trebuie să ne pregătim, să vedem acele argumente cu care au venit autorii sesizării, să ne pregătim și noi pentru a combate acele argumente”, a precizat Vasile Bolea.

Curtea Constituțională a dispus suspendarea legii prin care unele atribuții ale șefului statului în raport cu SIS au trecut sub controlul Parlamentului. Pe durata sistării actului normativ și până la examinarea în fond a sesizării, actualul președinte este lipsit de posibilitatea de a promulga legea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0