Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Premierul României a demisionat - detalii

© Inquam Photos / George CalinLudovic Orban
Ludovic Orban - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că și-a depus mandatul de premier în urma alegerilor parlamentare din România.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Premierul Ludovic Orban a anunțat că și-a depus mandatul în urma alegerilor din 6 decembrie.

Orban a precizat că nu se cramponează de funcția de premier și că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern format din partidele de centru dreapta care susține vectorul euro-atlantic al României și care să fructifice oportunitățile României.

El a adăugat că își încheie mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. ”Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite”, și-a făcut Orban bilanțul pe scurt.

Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament, a adăugat Orban, care a spus că obiectivul său este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.

După demisia premierului, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României, a precizat Orban, care și-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului guvern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0