Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este valoarea creditelor oferite prin intermediul programului „Prima Casă”

© Sputnik / Osmatesco Жилой дом
 Жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Până în prezent, 5 231 de persoane și-au procurat o locuință prin intermediul programului „Prima Casă”. Astfel, suma creditelor acordate este de 2,63 de miliarde de lei. Datele sunt prezentate de Ministerul Finanțelor.

CHIȘINĂU 7 dec - Sputnik. Tot mai mulți tineri, dar și familii, decid să-și procure o locuință prin intermediul programului guvernamental „Prima Casă”. Astfel, până în prezent, 5 231 de locuințe au procurate în cadrul programului. Datele Ministerului Finanțelor arată că sumă totală a creditelor acordate a ajuns la 2,63 de miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,31 miliarde de lei.

De menționat că, din cei 5 231 de beneficiari, 3611 sunt familii, iar 1620 sunt tineri necăsătoriți. Totodată, vârsta medie a celor ce decid să-și cumpere o locuință este de 31 de ani. 

Vadim Îndoitu - Sputnik Moldova
Programul "Prima Casă": Câte credite au fost acordate pentru procurarea imobilelor în 2020

Astfel, 847 de persoane au aplicat la programul „Prima Casă 2”, destinat bugetarilor. 2 118 beneficiari sunt din cadrul programului „Prima Casă 3”, care este prevăzut pentru familiile cu copii. Totodată, 603 persoane ce activează în sectorul privat au depus setul de documente la „Prima Casă 4”, iar șapte beneficiari sunt în cadrul programului „Prima Casă 5”.

Suprafața medie a locuințelor procurate este de 60 de metri pătrați, iar valoarea medie este de 599,85 mii de lei.

Din numărul total de locuințe cumpărate prin program, 4890 sunt amplasate în zonele urbane, iar 341 - în zonele rurale. 4792 de locuințe procurate sunt apartamente, iar 439 - case de locuit individuale.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri oficiale. Prima rată constituie cinci la sută din prețul de procurare a locuinței.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0