Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi învinuiți în dosarul „frauda bancară”: Cine sunt aceștia

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Șase persoane ce ar fi fost implicate în frauda bancară au fost puse sub învinuire. Astfel, cinci dintre aceștia sunt plasați în arest, iar celui de-al șaselea învinuit i s-a aplicat arestul la domiciliu. Ei sunt învinuiți pentru escrocherie și spălare de bani. 

CHIȘINĂU 7 dec - Sputnik. Procuratura Generală anunță că șase persoane, printre care foștii conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), dar și reprezentanți ai holdingului Șor au fost puși oficial sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

правосудие - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Anticorupție, cu recurs la Apel în dosarul ”furtul miliardului”
Potrivit Procuraturii Generale, în acest weekend au avut loc ședințe de judecată. În pofida recurăzărilor și solicitărilor de amânare înaintate de avocații învinuiților, judecătorii au admis demersurile procurorilor și au dispus arestarea a cinci învinuiți pentru 30 de zile. Patru dintre aceștia au refuzat să dea declarații procurorilor. 

Totodată, după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția medicilor de urgență, pe motiv că trei dintre cei cinci se simt rău. Aceștia au fost preluați de doctori și au fost internați în spital. Astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Cel de-al șaselea figurant în dosar a depus declarații, iar instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru o lună.

Vineri, cei șase învinuiți au fost reținuți fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia, statut de învinuit au și alte persoane. Procuratura Generală mai anunță că vineri au fost audiate și alte persoane în calitate de martori în acest caz. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0