Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PSRM explică de ce nu a participat la ședința Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentanții PSRM au emis un comunicat de presă în care anunță motivul pentru care nu au participat la ședința de astăzi a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Reprezentanții PSRM menționează în comunicatul de presă că fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor preferă să aibă discuții directe cu poporul, iar astăzi au loc vizite în teritoriu. Din această cauză, deputații socialiști nu au participat la ședința Parlamentului, la care urma să fie dezbătută moțiunea simplă împotriva activității ministrului de Interne, Pavel Voicu. 

”Deputații PSRM discută cu cetățenii și acumulează propuneri referitoare la bugetul de stat, astfel ca să venim cu soluții pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Consultăm cetățenii cu privire la situația politică din țară, dar și discutăm, în mod prioritar, problemele oamenilor, pentru a identifica soluții pentru acestea”, afirmă liderii PSRM în comunicatul de presă. 

Deputații socialiști susțin că din primele discuții au aflat că cetățenii vor stabilitatea în țară și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
De ce nu a avut loc ședința Parlamentului: Iată cum explică deputații PAS
Mai mult, ei spun că oamenii cu care s-au întâlnit azi au salutat proiectele de legi aprobate recent la propunerea PSRM, inclusiv cele care vizează scoaterea cenzurii în media, întoarcerea la stat a terenului fostului stadion republican și anularea “legii miliardului” și proiectul privind lustrația în principalele instituții ale statului.

Ședință de astăzi a Parlamentului a fost anulată din cauza lipsei de cvorum. În sală s-au adunat doar 38 de deputați din cei 101. Din această cauză, președintele Parlamentului a anunțat că moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a eșuat. Ulterior, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că deputații PSRM și ȘOR au vrut să-l apere în acest mod pe ministrul de Interne, Pavel Voicu, să scape de întrebările incomode din partea opoziției. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0