Euro continuă să se aprecieze: Ce se întâmplă cu moneda unică

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a crescut în cotațiile oficiale cu 40 de bani într-o singură săptămână, iată că și astăzi moneda unică europeană își menține același trend.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță pentru astăzi un curs oficial de 17 lei și 29 de bani pentru un dolar american, de 21,04 lei pentru un euro, 61 de bani pentru o hrivnă ucraineană, 4,31 lei pentru un RON și de 23 de bani pentru o rublă rusească.

Astfel, moneda unică europeană s-a apreciat cu 5 bani în comparație cu cotațiile de vineri, valabile și în weekend. Asta după ce săptămâna trecută s-a apreciat cu tocmai 40 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 07 decembrie
Euro continuă să se aprecieze: Ce se întâmplă cu moneda unică - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 07 decembrie

Dolarul s-a apreciat cu un ban, RON-ul la fel, iar rubla rusească și hrivna ucraineană își păstrează aceleași cotații. 

Expertul în economie Viorel Gîrbu a declarat anterior pentru Sputnik Moldova că deprecierea leului ține mai mult de evoluțiile de pe piața valutară externă.

La rândul său, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a menționat că deprecierea este controlată. 

”Nu cred că deprecierea este legată de instabilitatea politică. Eu cred că acest lucru ține de anumite argumente economice. De fapt, demult trebuia ca leul să se deprecieze puțin”, a menționat Igor Dodon. 
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0