Trump, o nouă decizie care va înfuria militariștii SUA!

© AP Photo / John MinchilloDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Trump își respectă promisiunea de a pune capăt ”războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA – a luat o nouă decizie care înfurie militariștii americani.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Agențiile internaționale de presă au transmis azi noapte că preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat retragerea ”majorităţii" trupelor americane din Somalia până la începutul anului 2021”.

”O partea a forţelor vor putea fi redesfăşurate în afara Africii de Est, restul forţelor vor fi repoziţionate din Somalia spre ţările vecine, cu scopul de a permite operaţiuni transfrontaliere ale SUA şi forţelor partenere, pentru menţinerea presiunii asupra organizaţiilor extremiste violente”, a anunțat Departamentul Apărării al SUA.

La ora actuală, ”circa 700 de soldaţi ai forţelor speciale americane pregătesc şi consiliază armata somaleză în această ţară din Cornul Africii împotriva jihadiştilor din Al-Shebab, afiliaţi organizaţiei Al-Qaeda”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump pleacă cu zarvă: Se pregătesc oare SUA să atace Iranul

În acest fel, președintele Trump își respectă promisiunea ”de a pune capăt războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA”.

Dar este o decizie care înfurie militariștii americani, astfel încât Departamentul Apărării a trebuit să de asigurări că ”Statele Unite nu se retrag şi nici nu se dezangajează din Africa”.

”Vom continua să slăbim organizaţiile extremiste violente ce pot ameninţa teritoriul nostru”, precizează DoD, ”va fi conservată capacitatea de a efectua operaţiuni antiteroriste în Somalia”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0