Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir: Ce a primit în dar

© Inquam Photos / Cornel PutanMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales, Maia Sandu, a avut o discuție cu Mitropolitul Vladimir. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Președintele ales, Maia Sandu, a anunțat că a avut o întâlnire cu Înalt Preasfințitul Vladimir. Sandu spune că i-a mulțumit Mitropolitului pentru felicitările care i le-a adresat atunci când au fost anunțate rezultatele scrutinului din 15 noiembrie. Mai mult, președintele ales anunță că a primit și un cadou de la Înalt Preasfințitul Vladimir. 

”Am adus mulțumiri și pentru darul Mitropolitului Vladimir - o Icoană a Maicii Domnului. Am discutat despre perioada dificilă prin care trece țara noastră și cum putem ajuta oamenii să treacă mai ușor prin criză”, a scris Maia Sandu.

De precizat că în ziua în care au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a fost felicitată pentru victoria obținută și de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril. 

Patriarhul Kiril - Sputnik Moldova
Politică
Patriarhul Kiril a felicitat-o pe Maia Sandu: Mesajul transmis
”Stimată Maia Sandu! Vă felicit pentru victoria obținută în alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și sper în continuare într-o interacțiune constructivă dintre autorități și Biserica Ortodoxă din Moldova.  Sunt convins că această cooperare poate contribui semnificativă la crearea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor Republicii Moldova. Să vă ajute Dumnezeu și succese în slujirea poporului moldovenesc”, a scris Patriarhul Kiril. 

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat următoarele rezultate: Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0