Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Concerte pentru deținuți în prag de sărbători - detalii

© Sputnik / OsmatescoMarian Stârcea
Marian Stârcea - Sputnik Moldova
Abonare
De câțiva ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, unii artiști din țara noastră prezintă concerte pentru deținuții din penitenciare. Compozitorul Marian Stârcea spune că în acest an organizarea spectacolelor va fi mai anevoioasă.
Concerte pentru deținuți, în prag de sărbători - detalii

Deja de mai mulți ani interpreții din Republica Moldova urcă pe scenele improvizate din penitenciare pentru a prezenta deținuților melodii de suflet și a readuce zâmbetul pe chipurile celor de după gratii. Oamenii de artă sunt convinși că muzica are un impact pozitiv asupra comprotamentului și stării deținuților.

"Muzica este arta cea mai puternică care atinge strunele sufletului, te face mai bun, mai sensibil, te ajută să înțelegi greșelile din trecut, contribuie la o schimbare spre bine. Noi trebuie să ajutăm acești oameni așa cum putem", a declarat pentru Sputnik compozitorul și directorul artistic al Filarmonicii Naţionale, Marian Stârcea.

Mai mult, compozitorul susține că anume la penitenciare asrtiștii au parte de spectatori cu adevărat dornici de artă, acesta fiind cel mai adevărat și sincer public. În acest an, din cauza pandemiei, organizarea unor asemenea concerte va fi mult mai dificilă. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0