Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poisic: Ce nu poate fi privatizat în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariMihail Poisic
Mihail Poisic - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul economic Mihail Poisic a explicat în studioul Sputnik Moldova care întreprinderi din țară nu pot fi privatizate. Acesta a menționat că acoperirea deficitului bugetar prin vânzarea de proprietăți de stat a devenit o practică obișnuită și chiar recomandată.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. În studioul Sputnik Moldova, economistul Mihail Poisic a explicat dacă pot fi privatizate toate întreprinderile sau totuși unele trebuie să rămână în proprietatea statului. 

Валюта - Sputnik Moldova
Politica bugetar-fiscală și vamală a fost aprobată de Guvern

„Există, de exemplu, compania Moldtelecom, care demult timp se încearcă să o privatizeze. Dar ar trebui să înțelegem că toate rețelele de inginerie pentru comunicații, cablurile și canalele se află în proprietatea întreprinderii. Dacă compania va fi luată de către un investitor, atunci utilizatorii rețelei Moldtelecom vor depinde nemijlocit de acesta”, a explicat expertul Mihail Poisic. 

Există multe obiecte și întreprinderi în Moldova, care, potrivit economistului, ar trebui să rămână în proprietatea statului.

„Patrimoniul cultural și istoric nu ar trebui privatizat. De exemplu, Cricova și cramele sale de vinuri. Dacă întreprinderea va fi privatizată, va fi administrată mult mai bine și se vor genera venituri mai mari. Dar există diferență între eficiența business-ului și eficiența statului ”, a conchis expertul. 

Nu trebuie să se permită privatizarea totală, întrucât, pe lângă venituri, contează și imaginea țării. „Cred că nu trebuie permisă privatizarea rezervațiilor naturale, care sunt cartea de vizită a țării”, a menționat expertul Mihail Poisic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0