Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De la Condrița am plecat: Ce așteaptă Dodon de la noul președinte - Video

© Sputnik / Miroslav RotariГосрезиденция в Кондрице
Госрезиденция в Кондрице  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a părăsit deja reședința de stat de la Condrița și speră că și următorul președinte va avea grijă de întreținerea edificiilor și de personalul aflat în subordinea instituției prezidențiale.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unei emisiuni realizate la televiziunea publică Moldova 1 că a părăsit deja reședința prezidențială de la Condrița.

”De la Condrița am plecat deja, pentru că știu că mulți se interesau. Important să nu distrugă tot, pentru că după anul 2009 au mai fost din ăștia care promiteau marea și sarea și după aceea au distrus totul absolut. Investiții nu s-au făcut nici la Condrița, iar investițiile în Palatul prezidențial nu s-au făcut nu din contul statului. După nouă ani cât a stat în buruieni în centrul capitalei, eu am găsit posibilitatea ca fără banii din bugetul de stat să o reparăm și acum îl transmit următorului președinte. Cred că lucrul acesta este corect. Este noua președintă aleasă, să vedem cum o să facă față pentru întreținerea acestei clădiri și a angajaților din administrația prezidențială”, a declarat Igor Dodon.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot a fost de 52,78%. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat luni următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0