Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria vrea taxe locale pentru salubrizare – detalii

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chișinău propune ajustarea mai multor taxe locale în politica bugetar-fiscală pentru 2021.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Primăria Chișinău propune ajustarea taxelor locale vechi și introducerea mai multor taxe noi în politica bugetar-fiscală pentru 2021. Un proiect de decizie în acest sens a fost publicat pe pagina oficială a Primăriei și propus spre consultare publică până la 15 decembrie. Propunerea a fost făcută în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor municipale.

Bradul de Crăciun - Sputnik Moldova
Societate
Feerie pe străzile Chișinăului: Bradul de Crăciun a fost inaugurat - Video

Potrivit primarului Chișinăului, taxele locale nu au fost ajustate din anul 2004, astfel că modificările la acest capitol au fost necesare. Proiectul politicii bugetar-fiscale presupune și revizuirea taxelor pentru imobil. La fel, ar putea fi introdusă o taxă pentru salubrizare.

„Vom propune ca toți acești bani să fie direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe: amenajarea teritoriului aferent, reparația acoperișurilor, a scărilor, ușilor de la intrare în bloc, a geamurilor, dar și carosabil, trotuare. Ne propunem ca aceste taxe să fie cu destinație specială, astfel ca toți acești 100 de milioane de lei să ajungă la reparația găurilor și craterelor care s-au format de ani de zile în Chișinău", a precizat Ion Ceban.

Potrivit proiectul, mai multe categorii de persoane cum ar fi vârstnicii, cele cu nevoi speciale sau familiile cu mulți copii și venituri mici ar putea beneficia de scutiri sau anumite ajutoare.

De asemenea, un șir de taxe locale urmează a fi ajustate la rata inflației. Printre acestea sunt taxa pentru piață, pentru dispozitivele publicitare, pentru amenajarea teritoriului, taxa pentru parcare etc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0