Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Șor cere să fie permisă retransmiterea programelor rusești

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimedia"Вести": 25 лет в эфире российского телевидения
Вести: 25 лет в эфире российского телевидения - Sputnik Moldova
Abonare
Partitul Politic „Șor” cere anularea legii anti-propagandă și permiterea retransmiterii programelor străine.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Partidul „Șor” cere să fie examinat proiectul de lege care prevede anularea interdicției privind retransmiterea programelor informative și analitice din Federația Rusă. O precizare în acest sens a fost făcută de deputatul Igor Himici în cadrul unui briefing de presă.

El a subliniat că prevederea respectivă din Legea anti-propagandă încalcă mai multe Convenții , dar și Constituția Republicii Moldova. El a precizat că formațiunea va insista ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din această săptămână.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
În Parlament urmează să fie promovat proiectul despre statutul limbii ruse

Fracțiunea Partidului „ȘOR” amintește că a înregistrat proiectul legii privind anularea interdicțiilor la retransmiterea programelor informative și analitice încă în luna iunie și a cerut în mod repetat includerea sa în agenda legislativului.

Amintim că, anterior, deputații din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) au înregistrat în Parlament un proiect de lege care ar putea elimina interdicția difuzării în Moldova a emisiunilor de televiziune rusești cu caracter informativ, informativ-analitic, militar-politic. Proiectul a fost semnat de deputații Bogdan Țîrdea, Adrian Lebedinschi și Vasile Bolea și este publicat pe site-ul Parlamentului.

Proiectul prevede, între altele, modificarea părții 4 a articolului 17 din Codul serviciilor audiovizuale din Moldova, care îi obligă pe operatorilor moldoveni să difuzeze programe de televiziune și radio de natură informativă, analitică, militar-politică produse numai în acele țări care au ratificat Convenția europeană a televiziunii transfrontaliere. Proiectul deputaților socialiști prevede o reducere a cantității de conținut produs la nivel local pentru diverse categorii de radiodifuzori (în medie, cu două ore pe zi) și o scădere a ponderii conținutului de televiziune în limba română de la 80% la 60%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0