Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul se reunește în plen: Proiecte importante pe ordinea de zi

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul permanent al Parlamentului a stabilit ordinea de zi pentru ședința plenară de mâine. Pe agendă figurează mai multe proiecte importante.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Parlamentul se reunește mâine dimineață în ședință plenară pentru a examina mai multe proiecte de legi și hotărâri. Biroul permanent al Legislativului a stabilit astăzi agenda pentru următoarele două săptămâni. 

Валюта - Sputnik Moldova
Politica bugetar-fiscală și vamală a fost aprobată de Guvern

Deputații urmează să adopte sau să respingă proiectul bugetului de stat pentru 2021, precum și politica fiscală și vamală pentru anul viitor.

Tot mâine vor fi examinate inițiativele cu privire la bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul asigurărilor medicale.

Precizăm că luni toate aceste proiecte au fost aprobate de Guvern. 

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 prevede venituri de 41,4 miliarde de lei, cheltuieli de 55,3 miliarde de lei și un deficit de 14,9 miliarde de lei, ceea ce va constitui aproximativ 6% din Produsul Intern Brut. 

Ministrul Finanțelor a precizat că deficitul bugetar va fi finanțat în mare parte din surse externe - din împrumuturi de la Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional și de la Banca Mondială. De asemenea, pentru a acoperi deficitul, statul se va împrumuta și de la băncile din țară, după ce va emite valori mobiliare de stat. O altă sursă a deficitului, susțin autoritățile, ar fi „mijloacele recuperate în urma fraudei bancare”.

Deficitul va fi acoperit și în urma privatizării bunurilor aflate în proprietatea statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0