Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bombe și obiecte explozive găsite la Căușeni – detalii

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii Moldova / Dmitrii VosimericCaptură impresionantă de muniţii, distrusă de geniştii militari la Ştefan Vodă
Captură impresionantă de muniţii, distrusă de geniştii militari la Ştefan Vodă - Sputnik Moldova
Abonare
Geniștii Armatei Naționale au identificat și neutralizat mai multe obiecte explozive într-un șir de localități din țară.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Misiunile de deminare ale geniștilor Armatei Naționale continuă. Doar în luna noiembrie, aceștia au fost înrolați în 27 de astfel de misiuni, în cadrul cărora au identificat și neutralizat 206 obiecte explozive de diferite tipuri. În această perioadă, echipele de geniu au fost solicitate de două ori în localitatea Plop-Știubei din raionul Căușeni. Doar aici, a fost depistat un arsenal de peste 160 de muniţii. Este vorba de bombe de aruncător, grenade de mână, mine antitanc şi proiectile de artilerie.

Geniștii Armatei Naționale au dezamorsat bombe și grenade din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, găsite lângă satul Plop-Ştiubei, raionul Căuşeni - Sputnik Moldova
Societate
Un arsenal de muniții, găsit pe un teren agricol

O bombă de aviaţie de 50 de kilograme, obiecte explozive de diferit calibru, toate rămase la sol din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, au fost identificate în localitatea Larga din Anenii Noi și Sculeni, Ungheni.

De la începutul anului curent, geniştii Armatei Naţionale au depistat şi dezamorsat 2 427 de obiecte explozive. Cele mai multe au fost descoperite în localităţile din raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni, Căuşeni, Cimişlia, Floreşti şi Anenii Noi. Misiunile de deminare au fost desfăşurate de militarii Batalionului Geniu „Codru”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0