Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au refuzat să poarte mască în spațiile publice și au fost sancționați

© AP Photo / Rebecca Blackwellмаски
маски - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au aplicat într-o săptămână 1.111 amenzi celor care au încălcat măsurile de prevenire a noului coronavirus. Doar pentru refuzul de a purta măști în spațiile publice deschise au fost sancționate 407 persoane.

CHIȘINĂU 2 dec - Sputnik. Oamenii legii continuă să monitorizeze respectarea normelor antiepidemice și aplică amenzi celor care nu se conformează. În doar o săptămână polițiștii au sancționat 1.111 persoane. Cele mai multe amenzi au fost aplicate celor care nu purtau mască în spațiile publice deschise. 

„Cetățenii nu conștientizează că purtarea măștii în spațiile atât închise, cât și cele deschise a devenit obligatorie. (...) Această cerință este una obligatorie nu doar în țara noastră, dar și în țările vecine, țările europene, peste tot unde riscul de infectare este foarte mare. (...) Transportul public rămâne un loc destul de impunător în răspândirea acestui virus”, a menționat secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci. 

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Record absolut! Atâtea cazuri zilnice de COVID-19 nu au mai fost
În cadrul conferinței de la Ministerul Sănătății au fost prezentate mai multe date legate de amenzile aplicate de oamenii legii. Astfel, din cei 11 200 de oameni plasați în autoizolare, 94 au încălcat conștient regimul de carantină și au fost penalizați. Au fost aplicate amenzi și administratorilor a 235 de magazine din țară, iar 195 de amenzi s-au aplicat în piețe. 33 de localuri s-au ales cu sancțiuni din cauza nerespectării măsurilor de protecție împotriva noului virus. 

Datele mai arată că 16 șoferi de transport public au primit câte o amendă pentru faptul că nu purtau măști fiind la volan, pentru că nu au pus la dispoziția pasagerilor dezinfectant sau pentru că numărul pasagerilor din transport depășeau cifra admisibilă. 

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne a menționat că timp de o săptămână 139 de polițiști s-au infectat cu noul coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0