Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea o ambasadă a Kazahstanului la Chișinău: Iată de când

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaMinistrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi l-a primit în audiență pe Yerlan Mukashev, consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova
Ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi l-a primit în audiență pe Yerlan Mukashev, consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea diplomatică va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre, în aspect politic, dar și comercial-economic.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Autoritățile kazahe au decis să avanseze statutul Consulatului General al Republicii Kazahstan cu sediul la Chișinău. Consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Yerlan Mukashev, l-a informat despre aceasta pe ministrul moldovean de Externe, Aureliu Ciocoi.

Посол России в Молдове Олег Васнецов и башкан Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova
Ambasadorul Rusiei a transmis Găgăuziei ajutor umanitar din regiunea Moscovei

Transformarea Consulatului în Ambasadă urmează să se producă până la sfârșitul anului curent.

Aureliu Ciocoi a salutat decizia și și-a  exprimat  convingerea că activitatea misiunii diplomatice kazahe la Chișinău ”va contribui în mod semnificativ la promovarea și dezvoltarea continuă a relațiilor între cele două state atât în plan politic, comercial-economic, cât și cultural”, în spiritul bunelor relații bilaterale.

Cei doi oficiali au făcut de asemenea  un schimb de opinii asupra modalităților de intensificare a cooperării reciproc avantajoase, fiind propusă organizarea în timpul apropiat, în format de videoconferință, a consultărilor politice interministeriale moldo-kazahe între ministerele de externe, la nivelul de secretar de stat/viceministru. Totodată, va fi examinată posibilitatea convocării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru colaborare comercial-economică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0