Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Sandu nu este interesată să demită acum Guvernul

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului în exercițiu Igor Dodon a vorbit despre situația politică din țară în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Igor Dodon consideră că președintele ales Maia Sandu ar trebui să-și asume actul de guvernare în această perioadă dificilă pentru țară și să găsească numitor comun cu partidele pentru a învesti un nou cabinet de miniștri. 

„Vorbește în fiecare zi că Guvernul e rău, dar îl lasă așa pe acest guvern să ducă toată povara asta, în condiții de criză, pentru ca în primăvară, când va fi mai ușor, să dea jos acest guvern. (...) Ați învins la alegeri - asumați-vă responsabilitatea. E ușor a face declarații de acestea, dar suflecă mâinicile, cheamă fracțiunile, dă jos acest guvern și plătește salarii, pensii, fă față la pandemie”, a declarat președintele în exercițiu. 

Igor Dodon consideră că va fi dificil de dizolvat actualul for legislativ, pentru că unele fracțiuni și grupuri nu ar avea nicio șansă să intre în viitorul parlament, dacă acum se vor organiza anticipate. 

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov a comentat solicitarea lui Sandu privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

„Sunt vreo 30 de deputați care vor vota chiar și o „taburetkă” în funcția de prim-ministru, numai să nu meargă la anticipate. Parlamentul va fi dizolvat dacă socialiștii și PAS-ul Maiei Sandu vor respinge candidatura propusă la funcția de premier. Maia Sandu spune că nu se va asocia cu PSRM. Las aceste declarații pe febra electorală, trebuie să se liniștească, să vedem cum mergem mai departe ca să ajungem la anticipate”, a spus Igor Dodon. 

Amintim că ieri Maia Sandu a declarat, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii, că Guvernul Chicu trebuie să plece, dar mai întâi să-și îndeplinească obligațiunile.

Sandu a menționat că nu a avut nicio discuție cu actualul șef al statului și că nu crede în intențiile pozitive ale lui Igor Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0