Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parcul de ambulanțe va fi suplinit: Câte autospeciale vor fi aduse

© Sputnik / Anatolii KiriakСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
45 de ambulanțe dintre cele 168 pe care autoritățile urmau să le cumpere încă anul trecut vor ajunge în țară până în data de 15 decembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU 30 nov - Sputnik. În cadrul ședinței Guvernului, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că 45 de ambulanțe urmează să ajungă în Republica Moldova până în data de 15 decembrie. Acestea fac parte din lotul de 168 de ambulanțe pe care autoritățile urmau să le procure încă anul trecut din Turcia. 

„În privința livrării acestor ambulanțe a fost o dificultate în ceea ce ține dotarea ambulanțelor cu două dispozitive noi. Conform ultimului termen care a fost indicat, livrarea va fi efectuată la 45 de ambulanțe până pe data de 15 decembrie. Începând cu această dată a fost determinat un grafic de livrare a 168 de ambulanțe, asta pe lângă acele ambulanțe pe care noi le procurăm din proiectul Băncii Mondiale pentru consolidarea capacităților serviciilor AVIASAN”, a menționat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Teste - Sputnik Moldova
Societate
Moldova va cumpăra încă 100 de mii de teste și 8 ambulanțe în lupta cu COVID-19
Amintim că în luna august Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a prezentat primele două ambulanțe din acest lot, una dotată cu echipament pentru terapie intensivă şi alta de model obişnuit.

Din totalul de 168 de ambulanțe, 35 vor fi de tip C, adică dotate cu aparate pentru monitorizarea pacienţilor în stare critică, iar celelalte 133 vor fi de tip B, pentru acordarea primului ajutor medical.

În Republica Moldova sunt peste 400 de ambulanțe, dintre care aproape 80 la sută au termenul de exploatare depăşit. Amintim că parcul de ambulanțe din țară a fost înnoit ultima dată în anul 2018, atunci când au fost procurate peste o sută de autospeciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0