Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre protestul primarilor față de plafonarea taxelor

© Sputnik / Cătălina CerneiMai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor
Mai mulți primari din țară protestează în fața Ministrului Finanțelor - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a comentat protestul mai multor primari împotriva intenției Guvernului de a plafona taxele locale.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Intenția Guvernului de a stabili un plafon pentru taxele locale este o nedreptate. De această părere este președintele ales al țării, Maia Sandu. Anterior, reprezentanții autorităților publice locale au declarat că plafonarea va reduce semnificativ veniturile la bugetele locale și astfel nu vor putea face față cheltuielilor pentru necesitățile stringente ale localităților pe care le conduc.

View of the Moscow Kremlin from the Bolshoy Moskvoretsky bridge. - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia

Primarii susțin că prin plafonarea taxelor statul ar proteja mai degrabă interesele unor agenți economici, care vor putea să plătească taxe mai mici. În context, Maia Sandu spune că mediul de afaceri s-ar putea dezvolta dacă lucrurile ar fi făcute corect și transparent. 

„Este o nedreptate ca autoritățile centrale să limiteze autonomia administrației publice locale care și așa este limitată. Guvernul nu a venit să prezinte o analiză care să susțină această inițiativă a lor. Au fost aduse niște acuzații, dar deciziile nu se iau așa. Eu sunt mare susținătoare a domeniul afacerilor. Eu cred că această țară poate să ajungă să ofere condiții bune de viață cetățenilor atunci când mediul de afaceri se va putea dezvolta, dar lucrurile trebuie făcute corect și transparent”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta afirmă că primarii s-au simțit lezați și că este le atacată autonomia locală. Potrivit ei, Guvernul ar fi trebuit să vină cu o analiză amplă în acest sens. 

Astăzi Cabinetul de Miniștri se va întruni în ședință pentru a examina și aproba Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor. Aceasta prevede, între altele, plafonarea taxelor locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0